Navigation


 Om man får en inbjudan av Sveriges ambasssdör på Island om att ställa ut sina bilder i hans residens i Reykjavik så tackar man inte nej, i alla fall inte jag. Detta stora äventyr börjar med en 49 timmars båtresa från Danmark via Färöarna till Sejdursfjordur på den östra delen av Island. Sedan börjar en 70 mil lång bilresa, mestadels efter kusten till huvudstaden. Varje mil bjuder på fantastiska naturscenerier, särskilt då man färdas nedanför Vattnajökul, den största på Island.

Vi blev varmt mottagna på residenset och utställningen blev uppskattad av den talrika vernissagepubliken som bestod av bla. de övriga nordiska ländernas ambassadörer. Vår ambassadör, Håkan Juholt jobbar verkligen för att marknadsföra Sverige. Nästan varje kväll var det sammankomster med representanter från närings- och kulturliv. Uppskattat, kunde vi höra av de kontakter med islänningar vi fick. 

Att jag och min fru Carina fick uppleva denna resa och alla dessa intryck skulle räcka till en hel bok, jag har nu börjat att översätta  detta till bilder och en del av dem visades på min stora retrospektiva utställning på Galleri Idesta och Galleri O i Östernärke i oktober. En annan uppskattad utställning var min skulpturutställning "Återbruk" i Odensbacken med 19 verk därav två lekskulpturer för mindre besökare. Tack alla unga Odensbackens innevånade för att mina skulpturer fick stå hela sommaren i oskadat skick.

Höst, första snön på gång, arbetet i varma sköna atelén börjar med isländska och mallorkanska intryck.

Hälsar Olle Medin

.